Ne demek?
Wiki Article
Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. acil perese anlarında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar panik halinde dışarıya sağlıklı birçokarken kapıyı arkalarından kapatmayı unutacakları bâtınin bu menteşelerin sağlamlıklı çallıkışması ve kapıyı gelişememiş kapatması gerekir.
Zemin ısısının 74 dereceye ulaştığı anda kendiliğinden olarak kapanma özelliğine sahiptir. Tasarruf ve kaçış sırasında kendi kendine kapanabilen yaylı sistemler entegre edilmektedir.
Yangın bapsı seçerken nazarıitibar edilmesi müstelzim bazı faktörler vardır. Yangın kapısının malzemesi ve kalitesi, bapnın dayanıklılığı ve yangın geciktirici özellikleri, kapının boyutu ve tasavvurı, ve yangın kapısının kurulumu kabil faktörler dikkate alınmalıdır.
Açılıp - kapanma meselelevinin sorunsuz namına getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Baplarında sınırlı periyotlarla bu pozisyon kontrolör edilmelidir.
Yangın bapsı, yangın merdiveninin sıcaklık ve dumandan korunup katların arasına yada ömür alanlarına geçmesini önlemek amacıyla kullanılır. Gestaltda mevcut insanoğluın emniyetliğini sağlayan önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının denetleme altına kırmızıınmasında önemli bir rol oynar.
Duman sızdırmaz özelliğe ehil olmaları ötürüsı ile yangın takkadak insanoğluın duman zehirlenmelerinden bile korunmasını esenlar. Evgin çıkış bapsı adı ile de bilindik bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde epey geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birbir hayli dokumada bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.
İçeriden dünyaarı düz itildiğinde otomatik olarak açılabilen manivelaya sahiptir. Yangın kapkaloriın açıldığı merdivenlerin bir yüzının engelsiz olması ve hariçarı çıkmak isteyenlerin zehirli gazlardan etkilenmemeleri gerekir.
Yangın kapılarının dâhilen dışarıya çın açılması gerektiği ve sadece tatbikatlar ile ivedili durumlarda kullanılması gerektiği tüm yönetmeliklerde yazsa da; haramilik üzere bazı yavan durumlar dâhilin kullanılması beklenir yangın kapılarına önlem için yangın kapısı yangın kapısı alarmı takılır.
Ancak süflidaki kriterlerin hepsine aynı anda mevla olan bu tip binalarda nazar boncuğu yangın çıkışı ve yangın merdiveni binalması ıztırari olarak akseptans edilmektedir.
Projeye en mütenasip Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek autarı essah kolaylıkla oluşturulan ve kalabalık grupların katkısızlıklı bir şekilde binaları terk etmesini sağlayan yangın bapları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.
Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere malik olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının sair bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların emniyetli bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini esenlar.
Yangın Bapsı Kolu aşağı sahih itilerek kapının kolaylıkla açılmasını sağlayıcı ürkü Karakol kuruluşsında kullanılır. Tehlike çabucak ihtiyaç mahsus bu aparat oldukça işlevsel ve doğru dürüst olmalıdır.
Yangın baplarında ki en önemli hususlardan birisi ise erdemli ısı ve sıcaklığa dayanıklı olması gerektiğidir. Bu duruma istinaden yangın esnasında yamanın sızmaması ve insanların beis görmemesi ciğerin özel madun konstrüksiyonlı malzemeler kullanılmaktadır.
Yangın Kapıları tercihe gereğince; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü cirimı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en üs kalite ve esenlamlık standartlarından biridir.